Kläder och utrustning

Ombyteskläder: Ert barn behöver minst en omgång ombyteskläder på förskolan. Det händer att kläder försvinner spårlöst, även om de är märkta, men det är lättare att hitta igen dem om de är ordentligt märkta. Om ni saknar något klädesplagg kan det löna sig att leta där personalen lägger omärkta kläder när de inte vet till vilket barn plagget hör.

Blöjor: Föräldrar till blöjbarn på Fantasia ansvarar själva för att ta med blöjor till barnet.

Gympa: barnen på Solskenet och Månskenet går till gympasalen en gång i vecka, och därför önskar vi att alla har med sig någon form av gympamockasiner eller liknande.

Till kortare utflykter önskar vi att ni har med er en vattenflaska/i ryggsäck till era barn. Detta gäller barnen på Solskenet samt Månskenet.

Solskydd på sommaren: Det bästa skyddet mot solens skadliga UV-strålningar är heltäckande och luftiga kläder, samt keps eller solhatt. Heltäckande kläder utgör också ett utmärkt skydd mot fästingar. Det är upp till varje familj att avgöra om solskyddsmedel skall användas till sitt / sina barn. Smörj gärna era barn på morgonen om ni väljer att använda solkräm. Om ni tar till förskolan en tub solskydd kan personalen bättra på under eftermiddagen. Vi ser till att alla får dricka vatten under varma dagar och vi är inne för lunch och vila när solen bränner mest.